SOFTLINE 82: rijk design, zuinig met energie

white text

Wilt u straks heerlijk genieten in een behaaglijk huis? Kies dan voor de perfecte sfeermaker: SOFTLINE 82 van VEKA. Dit elegante kunststof kozijnprofiel voegt aan uw huis de vertrouwde sfeer van vroeger toe. Daarbij zorgt het ook nog eens voor modern comfort. Van uw nieuwe kozijnen gaat u jaren plezier hebben!

Traditie met toekomst

De vormgeving van SOFTLINE 82 NL is geïnspireerd op de Nederlandse bouwstijlen. Kenmerkend zijn de inbouwdiepte van 116 mm en de typisch afgeschuinde kozijnprofielen die diepte verlenen aan het gevelbeeld. Overigens is het profielsysteem in alle opzichten up-to-date. Met moderne metallicvarianten kunt u uw kozijnen bijvoorbeeld een strakke aluminiumlook geven.

De look van vroeger, de kwaliteit van nu

VEKA ontwikkelde SOFTLINE 82 speciaal voor de Nederlandse markt. De schuine lijn van het verdiepte profiel past bijvoorbeeld perfect bij de klassieke Nederlandse architectuur van de twintigste eeuw. Het nieuwe kozijnsysteem is bovendien geschikt voor elk gangbaar raamformaat.

Wilt u veel daglicht uw woning binnenlaten? Geen probleem, want ook bij grote glasoppervlakken staat SOFTLINE 82 NL borg voor optimale energie-efficiëntie!

Topkwaliteit om jaren van te genieten

SOFTLINE 82 NL is een robuust, stabiel systeem dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm: klasse A conform EN 12608. Dankzij de uitstekende materiaaleigenschap- pen en de gegarandeerde buitenwanddikte van 3 mm en de wanddikte van 2,7 mm in de sponning en het aanslui- tingsbereik (tolerantie 0,2 mm) zorgt SOFTLINE 82 NL voor ramen die decennialang betrouwbaar functioneren.

Meerkamertechnologie voor krachtige warmte-isolatie

De meerkamertechnologie zorgt voor de hoogste ener- gie-efficiëntie en Uw-thermische isolatiewaarden tot maximaal 0,70 W/(m2K).

Inbouwdiepte 116 mm: ideaal voor triple beglazing

Door zijn stabiliteit en de standaard inbouwdiepte van 82 mm is SOFTLINE 82 NL perfect voorbereid op de combinatie met zware, triple beglazing. Hiermee bereikt u een optimale warmte-isolatie én bespaart u maximaal op de stookkosten. Tevens vermindert u hiermee de CO2-uitstoot.

Geluidsisolerend, wind- en slagregendicht

Twee rondom lopende afdichtingen zorgen voor uitstekende winddichtheid, de beste slagregendichtheid en hoge geluidsisolatie tot geluidsisolatieklasse 5.

Gelijkmatig temperatuurverloop zorgt voor comfort

Het glas wordt geplaatst in een diepe sponning (28 mm). Dit zorgt voor een gelijkmatig temperatuurverloop, waarmee ongewenste condensvorming aan de binnenzijde van de ramen wordt voorkomen.

Vormvast en inbraakwerend dankzij grote stalen versterkingen

Massieve stalen versterkingen verhogen de statische veiligheid en de vormvastheid van SOFTLINE 82 NL. Daardoor is het systeem sterk inbraakwerend en blijft het decennialang betrouwbaar functioneren.

Voor renovatie en nieuwbouw

Het klassieke design met elegante vormen, licht afgeronde kanten en smalle aanzichtsbreedten harmonieert met elke
bouwstijl.

De beste kwaliteit levert u het meeste voordeel op

SOFTLINE 82 NL is een dikwandig profielsysteem dat VEKA volgens de hoogste Europese norm (klasse A conform
EN 12608) in Duitsland produceert. Voor de productie van SOFTLINE 82 wordt tot 14% meer materiaal gebruikt

dan voor vergelijkbare producten met dunnere wanden (klasse B). De sterke profielwanden van SOFTLINE 82 NL maken een wereld van verschil! Ze zorgen niet enkel voor een langdurig betrouwbaar functionerend systeem en decennialang wooncomfort, maar ook voor de volgende voordelen:

Meer energiebesparing

Met SOFTLINE 82 NL verlaagt u de stookkosten. Dankzij de doordachte meerkamerconstructie is de warmtegeleidingscoëfficiënt bijzonder laag, wat resulteert in een aanzienlijke reductie van het energieverbruik.

Meer zekerheid

Aan welke veiligheidseisen moet uw woning voldoen? Met onder meer speciaal beslag, beglazing en handgrepen worden kozijnen met SOFTLINE 82 NL naar behoefte inbraakwerend uitgevoerd.

Het beste woongevoel

Met SOFTLINE 82 NL creëert u behaaglijk wooncomfort. Door de diepe glasspon- ning en dubbele dichtingen nooit meer last van condens, tocht en kou.

Grote diversiteit

Geef het huis uw persoonlijke accent. SOFTLINE 82 NL is leverbaar in meer dan vijftig kleuren en decors. Met o.a. houtnerf- of korrelstructuur of het unieke SPECTRAL kleursysteem dat zich onderscheidt door een fluweelachtige uitstraling.

Perfecte geluidsisolatie

Lawaai vermindert het wooncomfort en kan zelfs de gezondheid schaden. Geen nood: kozijnen met SOFTLINE 82 NL zijn in de standaarduitvoering
al geluidswerend. Naar behoefte kunnen ze worden aangepast tot en met de hoogste geluidsisolatieklasse.

Lonende investering

Nieuwe ramen met SOFTLINE 82 NL verbeteren het energielabel en verhogen de waarde van uw woning. Ze werken energiebesparend en blijven decennialang mooi. De bijzonder gladde oppervlakken van het kozijnprofiel laten zich moeiteloos en snel reinigen. Bovendien hoeven ze nooit geschilderd te worden!

Milieuvriendelijk systeem

VEKA profielsystemen kunnen zonder problemen gerecycled worden in een gesloten materiaalkringloop.